مسئله خوزستان کلان و ملی ست که به سرعت و در تمامی حوزه ها می بایست به آن پرداخت.
در گفتگوی تحریریه شط پرس، الهه موالی زاده جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: استان خوزستان به عنوان مولد انرژی و یکی از مهم ترین و استراتژیک ترین اقلیم ها به لحاظ جغرافیایی و بین المللی می تواند برای کشور وضعیت دو روی یک سکه را داشته باشد، اگر حال خوزستان خوب باشد، حال کشور خوب خواهد بود و اگر حال خوزستان ناخواسته بد شود قطعا حال کشور رو به وخامت خواهد رفت. لذا بنده و بسیاری از فرهیختگان و متخصصان بومی خوزستان معتقدیم، باید سطح نگاه به استان از سوی مرکز کشور و دولت جدید به شکل کاملا جدی تغییر کند، و نیز نیازمند آن هستیم که صدای مردم از طریق مجموعه های دلسوز، فرهیخته و متخصص بومی شنیده شود تا این مجموعه ها به توانند فضای توسعه و عمران را در استان را به خوبی مهیاء کنند.
حقیقت امر این است که خیل عظیمی از مسئولین غیر بومی ولو دلسوز به علت عدم شناخت سرمایه های انسانی، اجتماعی و اقتصادی این اقلیم و یا داشتن مشاورین و گروه های تخصصی که بعضا با فضای اجتماعی و فرهنگی استان خوزستان بیگانه اند منجر به ایجاد فضای خلاء ما بین مسئولین و احاد مردم شده است به طوری که هیچ صدایی به سمع آنان نمی رسد، فی الواقع در این شرایط هیچ گفتمان برابری نیز با احاد مردم صورت نخواهد گرفت. از این روی این خفقان سیستماتیک از سوی برخی مسئولین بلند پایه استانی و غیر دلسوز سبب اعتراضات گسترده و جاری شدن مردم در خیابان ها و نهایتا سقوط اعتماد مردم به مسئولین شد. سرمایه ای که سال ها ما بین مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پابرجا بوده اما به لطف برخی مسئولین ناکارآمد به سادگی دچار خدشه شد.
موالی زاده افزود: ما نباید تمام ناکارآمدی پیش آمده را متوجه مسئولین استان کنیم، حقیقت این است که ما دراستان مجموعه ای از گفتمان های ابتر و غیر متمرکز داریم که به موازات آن جریان های سنتی که البته در جامعه به شدت ریشه دار تراند سبب شده مطالبه گری و خواسته های کلان استانی تا سطح خواسته های ابتدائی و ناچیز محله ای کاهش یابد لذا با گفتگو های کلانی که در سطح استان توسط دوستداران این مرز و بوم انجام شده، خواهان ایجاد گفتمانی فراگیر از سوی همه اقشار جامعه، کلیه اقوام با همراهی متخصصین و نخبگان جامعه هستیم تا ضمن رسیدن به مطالبات مشخص و اولویت بخشی به این مطالبات وارد فاز دوم گفتگو های کلان در سطح ملی با وزرای محترم دولت جدید باشیم.
نباید فراموش کنیم نقش کلیدی فعالین فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی می تواند یک گفتمان فراگیر، فرا جناحی در جهت خدمت به احاد مردم ایجاد کند ضمن آن که این جریان فرهیخته قابلیت این را دارد که تا اندازه های قابل قبولی از تنش ها، حاشیه سازی ها و نهایتا جنجال ها را کاهش دهد و بخش عظیمی از فرصت سوزی ها و یاس عمومی این مردم ولایتمدار که نتیجه ناکارآمدی برخی نا مسئولان استانی بود، پایان داده شود.
این جامعه شناس در ادامه افزود: شکل گرفتن گفتمانی فراگیر برای ایجاد تغییرات پایدار و ملموس می تواند با همیاری نمایندگان محترم استان خوزستان و نخبگان برای تعیین استانداری لایق و خدمتگذار مهم تلقی شود. این گفتمان نه تنها می تواند سبب ایجاد فضای همبستگی بیشتر شود بلکه بستر مشارکت عمومی را در جهت توسعه و عمران خوزستان هموارتر می کند. فراموشمان نشود گفتگوی فراگیر راه حل اول و اخر ما برای یک تغییرپایدار و رو به جلو ست.
دکتر الهه موالی زاده، مورخ: ۱۴/۲/۱۴۰۰ با ایجاد یک جریان سیاسی – اجتماعی پویا و مردمی با محوریت بانوان با نام “جــــــــــریان فرهیختگی بانوان اهواز بزرگ” رسما وارد کارزار انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر اهواز شد، و توانست پس از مدت بسیار کوتاهی گروه های دیگر انتخاباتی را با خود همراه کند، و حمایت اکثریت گروه های سیاسی را به خود جلب کند، سپس به طور رسمی از جریان برابر ۶+۶ پرده برداری کرد، این جریان که مبتنی بر برابری حقوق دو جنس زن و مرد است، رسما با تبعیت از مانیفست اولیه جریان فرهیختگی بانوان اهواز بزرگ، اعلام کرد، جریانی مستقل، فراقومی، فراجناحی و پایبند به قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.