در عصر کنونی نویسندگان نه تنها از حمایت ویژه ای برخوردار نیستند بلکه فقدان ناقد ادبی کار بلد نیز در حوزه ادبیات کودک به شدت احساس می شود
در گفتگوی تحلیلی شط پرس سمیه مشعشعی نویسنده و شاعر ادبیات کودک بیان کرد: همانطور که می دانید نویسندگی برای کودکان برخلاف تصور عموم که آن را ساده می پندارند، بسیار پیچیده وطاقت فرساست؛ به این دلیل که شرط اول قلم فرسایی در حوزه ادبیات کودکان، داشتن شناختی علمی و قابل قبول است.
بدین معنا که نویسنده باید بتواند به خوبی با کودک ارتباط بگیرید، این توان را داشته باشد تا به دنیای کودکان سفر کند، و جهان را از دیدگاه کودکان ببیند، لذا نویسنده لزوما نیازمند شناخت کافی از فضای علمی روانشناسی و تا حدودی جامعه شناسی کودک دارد.
این نویسنده و شاعر ادبیات عرب افزود: دنیای کودکانه، دنیای پیچیده ومرموزی است و نویسنده حوزه ادبیات کودک باید همه جوانب را برای نوشتن یک اثر ماندگار بررسی کند، حساسیت نویسنده باید به قدری بالا باشد که در انتخاب موضوع دقت لازم را لحاظ کرده تا خدایی ناکرده سبب خدشه دار شدن ذهن لطیف کودک نشود.
مشعشعی تاکید کرد: که در کتاب هایم به شدت سعی کردم از موضوعات متنوع آموزشی در زمینه های فرهنگی و اجتماعی که برای کودکان جذابیت فراوان دارد استفاده کرده ام.
به طور مثال در یکی از شعرهایم با نام عندی «بلوزه و تنوره» (من یک پیراهن و دامن دارم) توانستم با تخیل ظریف و شاعرانه برای کودکان، آن ها را به تخیل آموزشی و سرگرم کننده ای بکشانم که در عین بیان پاره ای از حقایق محیطی در جامعه و حیات طبیعی زندگی، آن ها را با برخی از حوادثی که می تواند تلخ نیز به نظر برسد، آشنا کنم.
وی در ادامه تصریح کرد: مسلما ارتباط چشمگیری میان تحصیلات و هنر نویسندگی در این بخش وجود دارد، شاید از این منظر به حوزه ادبیات کودک نگاهی بیندازیم به خوبی در خواهیم یافت که این حوزه در مقایسه با حوزه های ادبی دیگر ارتباط تنگاتنگتری میان تحصیلات و هنر دارا ست. این عرصه همانطور که پیش تر اشاره شد، نیازمند تحقیق و مطالعه تخصصی فراوان است. بخصوص در عرصه نویسندگی کودک به زبان عربی که به طور ملموس مورد بی مهری و اهمال واقع شده. این نکته حائض اهمیت است که در ادبیات بزرگسالان نیز فولکلور و خیل عظیمی از مسائل فرهنگی – اجتماعی مورد بررسی و کندوکاو قرار نگرفته، این امر سبب می شود دشواری نویسندگی برای ادبیات کودک دو چندان شود. شایان ذکر است مشکل اساسی که ما در حال حاضر با آن رو در رو هستیم، نبود ناقدان جدی و ناظران برجسته و با تجربه در حیطه نویسندگی ادبیات کودک به زبان عربی ست.
نویسنده عرب سمیه مشعشعی، کارشناس معارف و شاعر اهوازی، در سال ۱۳۹۳ کتابی با نام «یا اللابسه احلی فستان» با تیراژ ۲۰۰۰ نسخه توسط انتشارات الیما به چاپ رساند که این کتاب شامل ۱۰ شعر عربی به زبان محلی و فصیح است. مضامین متنوعی از جمله آموزشی، اخلاقی و معرفی برخی حیوانات در آن نیز گنچانده شده است. «یا اللابسه احلی فستان» از جمله کتاب هایی ست که به شدت مورد استقبال قرار گرفت و به چاپ دوم رسید. کتاب دوم وی نیز با نام «نام بابا سلم علیه» در سال ۱۳۹۶ با تیراژ ۲۰۰۰۰ نسخه توسط انشارات قهوه به دو نوبت چاپ رسید.
هر گونه کپیبرداری از این مطلب، با ذکر نام منبع و مؤلف آن بلامانع است. copyright©