نویسنده: عبدالمنعم حمیدی
اساس و پایه توسعه کشور درآمدهای نفتی می باشد، با کشف نفت سرمایه لازم جهت پیشرفت و توسعه کشور مهیا شد و چرخ پیشرفت و تحول و مدرنیته در ایران بحرکت درآمد. خاستگاه نفت اما از این نعمت خدادای محروم ماند و توسعه ای که در مرکز کشور حاصل گردید در خوزستان ایجاد نگردید.
مسیر توسعه برخلاف کل کشور حتی مسیر معکوسی در خوزستان طی نمود، چرا که هر تحولی که در استان انتظار می رفت و هر فرصت شغلی که قرار بود در این استان ثروت خیز ایجاد گردد از شرکت نفت انتظار می رفت، در صورتی که دفتر اصلی شرکت در تهران قرار دارد و پول های آن در بانک های تهران و مالیات و عوارض پرداختی هم در تهران!! و هرچند کارمندان و کارگران نفتی اکثراً اهل خوزستان می باشند اما به نسبت مردم خوزستان تعداد بسیار محدود و معدودی هستند و اکثر مردم خوزستان هیچ بهره ای از نفت نبرده اند چرا که سرمایه های نفتی در تهران به گردش درآمده است.
از سویی، در دیگر استان ها، بدلیل نبود صنعت بزرگ نفت اقداماتی در راستای ایجاد صنایع کوچک صورت گرفت و به همین دلیل اکثریت مردم در حال کار و ارتزاق می باشند اما در خوزستان با خشک کردن هور و همچنین دیگر فشارهای نفتی وارده بر محیط زیست، همچون گرد و غبار، باعث متوقف شدن دیگر فرصت های شغلی غیر مرتبط با شرکت نفت نیز گردیده است. کلان شهر محروم اهواز، از جایگاه منحصر به فردی نه در استان خوزستان که در کل کشور برخوردار است.
اهواز به تنهایی ۵۱% از نفت مناطق نفتخیز جنوب را در لایه های زیرین شهر، برای کشور محفوظ نموده است، اما خود هیچ بهره ای از آن نبرده است. اهواز از مشکلات عدیده ای رنج می برد، وجود جمعیت فراوان حاشیه نشین و ارتشی از زباله گردان احتیاج مبرمی به ورود وزارت نفت داشته بود. جمعیت محرومین اهواز بارها و بارها در فرصت های مختلف به دولتمردان این تقاضا را ارائه نمود تا وزارت و شرکت نفت عملاً وارد عرصه رسیدگی به آشفتگی ها و عقب ماندگی های شهر شوند، هرچند پاسخ مثبتی دریافت ننمودند، اما هیچ وقت مأیوس نشدند.
این جمعیت در بدو مدیریت استاندار جدید استان، جناب قاسم سلیمانی دشتکی هم، طی نامه ای این درخواست را ارائه نمود و نه تنها از شرکت نفت که درخواستی کتبی مبنی بر تحمیل و بازخواست مسئولیت اجتماعی از تمامی شرکت های موجود در اهواز و استان را تقدیم نمود.
تا اینکه خبری در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ اعلام گردید و حکایت از اقناع وزارت نفت به پرداخت دو میلیارد یورو برای توسعه خوزستان منتشر شد. بالآخره خبر خوشی به گوش اهوازی ها رسید که بی صبرانه منتظر اجرایی شدن آن هستیم.
این جمعیت ضمن تشکر از استاندار محترم خوزستان جناب قاسم سلیمانی دشتکی ، از آمادگی فعالان مناطق محروم جهت بیان کلیه کمبودها در این مناطق اعلام می دارد و البته همین جا درخواست می نماید که با توجه به اینکه بزرگترین مشکل اهواز و خوزستان کمبود فرصت های شغلی است، امیدواریم این موضوع در اولویت اهتمام قرار، بگیرد.
در پایان مجدداً تأکید می گردد این جمعیت کماکان در کنار مردم محروم و مستضعف انقلابی مطالبه گریْ اصیل، باقی خواهد ماند و از تقدیم هر کمکی که در توان است به دولتمردان نظام اسلامی دریغ نخواهد کرد؛ تا شاهد ایجاد تحول در شهر و زندگی مردم انقلابی آن بدست آید.
هر گونه کپیبرداری از این مطلب، با ذکر نام منبع و مؤلف آن بلامانع است. copyright©