گزارش و ترجمه: امانی راشد
محمد خضر مولف ۱۲ کتاب و یکی از شاعران جوان جهان عرب است. وی در گفتگو با امانی راشد خبرنگار مجله شط پرس در خصوص فلسفه نوشتن اش گفت: چیزهایی را که در خواب می بینم می نویسم و چیزهای که در یک شرایط خاص نمی توانم بگویم و چیزهایی که در ابتدا باعث شد به نوشتن متوسل شوم، ترس، گیجی، سوالات، خطوط قرمز، سفید و آبی خطوط رنگی. در طی یک دوره زمانی چیز های که نوشتم شبیه به حدس و گمان در مورد همه چیز است، سپس متوجه شدم که دارم چیزهای از دست رفته خود را می نویسم، سپس فهمیدم که با نوشتن زندگی روحم را حفظ كردم. سپس فهمیدم که من با آن نوشتنی هستم که آن چه را در روحم انباشته، خارج کند.
وی افزود: من هنوز از مکانی به مکان دیگر سعی می کنم روابطم را با زبان را بیش از لحظه گسترده کنم، بنابراین بعضی اوقات از زندگی عادی، روزمره و حاشیه ها می نویسم که زندگی گسترده تری به لحظه بدهم. و همیشه مباحث و مطالبی وجود داشت که من به عنوان ماده ای برای نوشتن، آن ها نمی بینم، به این دلیل که فلسفه ام در مورد نوشتن متفاوت است و یا به این دلیل که زبانی متفاوت از زبان نوشتاری دارد.
محمد خضر در خصوص این که در چه حوزه ای قلمزنی می کند افزود: شعر نثر همانطور که می دانید مخاطبان گسترده ای دارد، در ابتدا می خواهم بگویم که من خواننده انواع نوشته های خلاق و عاشق بسیاری از تجربیات آن هستم و به طور مداوم نوشته های مختلف را می خوانم.
محمد خضر در توضیحات تکمیلی خود با اشاره به رمان “آسمان همه جا وجود ندارد” بیان می کند: پس از گذشت این سالها که از انتشار “آسمان در همه جا وجود ندارد” می گذرد، احساس رضایت می کنم، پس از افزایش سوالاتم که ناشی از امکان پذیر بودن همه این ها است، با جستجو در مکانی فراموش شده و دور افتاده در یک دوره زمانی که امروز کسی آن را اشغال نمی کند و از سویی نگرانی های هنری ناشی از این رمان و مربوط به اولین تجربه رمان نویسی ام ، با تجربه داستن این داستان، مرتبط است.
وی در خصوص تأثیر رسانه های اجتماعی بر تجربه شعری گفت: از نظر زبان، شبکه های اجتماعی برمن تأثیر گذاشت و دریافتم که من در اولین دیوانم (به طور موقت در زیر ابر) از این عبارات و واژگان جدید در متن خود استفاده کرده ام، اما به این دلیل که یک تجربه زیستی ست و نمی توانم به زبانی بنویسم که شبیه کاری که من انجام می دهم نیست، آن را روزانه زندگی نمی کنم.. !
وی با اشاره به شوق نوشتن و فضای خیال پردازی و رویای نویسندگان از رویای خود پرده برداشت و گفت: رویای من این است که مدام چیز متفاوتی بنویسم که بیانگر من، برداشت من از زندگی، سوالاتم و فلسفه من باشد.
آثار شاعر محمد خضر:
۱ – موقتاً زیر ابر
۲ – جعبه کمتر گم شده
۳- راه رفتن با نیمی از خوشبختی
۴ – همانطور که فکر کردم احساس کردم
۵ – آسمان همه جا وجود ندارد رمان
۶- از سیب اول
۷- داده ها (مقالات) را به روز کنید
۸- مبادا به فراموشی توجه شود منتخبی از اشعار وی – افق های عربی
۹- سر من به حالت عادی خود برگشت
۱۰ اسیدی شدن
۱۱- دوری درصف طولانی
۱۲ – منتخبی از شعر نثر سعودی
هر گونه کپیبرداری از این مطلب، با ذکر نام منبع و مؤلف آن بلامانع است. copyright©