به گزارش شط پرس، این اثر عربی در نشست ادبی و فرهنگی به همت موسسه ندای تغییر در محل خانه سازمانهای مردم نهاد اهواز و با حضور احمد صاکی نویسنده مجموعه داستانی “الحق المشؤوم” و رضا آنسته نویسنده اثر، مورد نقد و بررسی جمعی از نویسندگان و فعالان حوزه ادبیات عرب قرار گرفت.
شرکت کنندگان در این نشست ادبی به طرح فلسفهی کتاب “الرب والرماد” و نقد و بررسی آن پراختند و جایگاه کتاب و کتابخوانی در میان شهروندان اهوازی را بیان کردند.
دکتر صاکی منتقد این کتاب نیز، در این نشست به نویسندهی کتاب “الرب و الرماد” برای انتخاب سبک داستانی “جریان سیال ذهن” در اثر حاضر تبریک گفت و آنسته را به عنوان اولین نویسندهی خوزستانی ادبیات عرب معرفی کرد که توانسته از این سبک در آثار خود استفاده کند.
صاکی همچنین افزود: ” متاسفانه این کتاب خیلی زودتر از آنچه باید نوشته و رونمایی شد؛ زیرا خوانندهی اهوازی به دنبال مجموعه داستانهای پر ماجرا و جنجالی، ملودرام و چه بسا سطحی است و سالها باید بگذرد تا به مرحلهای از رشد فکری و ذائقهی خوانش برسد و بتواند این کتاب را به عنوان کتاب مناسب انتخاب کند.”
بخش دوم نشست که سه شنبه در اهواز برگزار شد با سخنان دکتر آنسته نویسندهی مجموعه داستانی “الرب والرماد” آغاز شد.
وی گفت: نویسندگی آنچنان که تئودور آدرنو می پندارد برای انسان بیوطن جایی است برای زیستن.
آنسته انگیزهی خود برای نویسندگی را دلایل وجودی و درونی عنوان کرد و ادامه داد: نویسندگی چیزی جز لرزش دردی نیست که از دیگران پنهان میکنیم تا حجم حوادث ناگوار و دوزخ فریادهای کلمات سربریده با تیغهی زنگ خورده را لمس نکنند.
این نویسنده افزود: از نگاه من نویسندگی جبران رؤیاهای سر بریده و مفهوم از بین رفته یا گمشده و زخم سرباز کردهی در روح فرو رفته است.