• Latest
  • Trending

گردشگری و توسعه اقتصادی منطقه آزاد اروند

3 سال ago

نگاهی به طراحی صحنه زیبای برنامه‌ی مهمونی

1 سال ago

کوه مرگی

2 سال ago

پاسخگویی اجتماعی در نظام سلامت

2 سال ago

بررسی جامعه شناختی آثار تخریبی سد گتوند بر جلگه خوزستان

2 سال ago

سجاد حیدری قربانی دیگری از طبقه بازنده

2 سال ago

پرفروش‌ترین کتاب‌های نشر شانی در دومین نمایشگاه مجازی کتاب

2 سال ago

کلبک اثری متفاوت در حوزه ادبیات فارسی

2 سال ago

بزرگداشت روز جهانی زبان مادری؛ رویکردی جامعه شناختی به نسبت “گفتمان وفاق” و مسئله قومیت ها

2 سال ago

جستاری در اولویت “وفاق ملی” بر “توافق جهانی”

2 سال ago

باورهای زخمی

2 سال ago

تک فرزندی دغدغه‌ی والدین امروز

2 سال ago

فمينيسم ضدروش

2 سال ago

۲۶ آذرماه سالروز حمل و نقل و راننده گان

2 سال ago

سيعقد المؤتمر العلمي حول “الإدارة الثقافية وعلم الاجتماع للسكان الأصليين”

2 سال ago

سازندگان برتر و پیشگام TAG TECH

2 سال ago
یکشنبه, آذر ۱۹, ۱۴۰۲
  • Login
  • Register
HATT PRESS$
  • خانه
  • آخرین اخبار
  • یادداشت
  • علوم انسانی و اجتماعی
  • زبان و هنر
  • تماس باما
No Result
View All Result
  • خانه
  • آخرین اخبار
  • یادداشت
  • علوم انسانی و اجتماعی
  • زبان و هنر
  • تماس باما
No Result
View All Result
HATT PRESS$
No Result
View All Result
  • تماس با ما
Home آخرین اخبار

گردشگری و توسعه اقتصادی منطقه آزاد اروند

shattpress by shattpress
سپتامبر 27, 2020
in آخرین اخبار
0
Share on FacebookShare on Twitter

یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشورها، گردشگری است که سهم عمده‌ای در رشد و توسعه‌ی اقتصادی هر کشور دارد.
گردشگری را می‌توان صنعت سفید و بدون دود نامید، زیرا برخلاف اغلب صنایع تولیدی، بدون آلوده کردن محیط زیست انسانی، باعث دوستی، تفاهم و تبادل فرهنگی بین ملتها شده و صلح و آرامش را برای جوامع به ارمغان می آورد. در تقسیم بندی مهمترين منابع درآمدزايی در جهان، صنعت اکتشاف نفت و بهره برداری از آن به عنوان پردرآمدترين فعالیت صنعتی مطرح می شود و پس از آن صنعت خودروسازی و در رتبه سوم گردشگری و جذب گردشگر قرار دارد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان دارا است و یکی از امن‌ترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.
صنعت گردشگری فرصتی‌ست برای فعالیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی و ایجاد اشتغال و اقتصاد پایدار، زیرا گردشگری یکی از سریعترین راههای بازگشت سرمایه و دریافت سود حاصل از آن میباشد و همچنین بالاترین ضریب انباشت سرمایه را داشته و ظریب تکاثری بالاتری را نسبت به سایر فعالیتهای اقتصادی داراست.
گردشگری بعنوان بزرگترین منبع تولید ناخالص داخلی و اشتغال به تمام بخشهای اقتصادی یک کشور مربوط شده و اثرات خود را بر همه‌ی مؤلفه‌های اقتصادی سایر حوزه ها اعم از: درآمد، اشتغال، سطح قیمت‌ها، عرضه و تقاضا، ترازهای مالی و مالیاتی جامعه، تنوع فعالیت‌های اقتصادی، ورود ارز، صادرات نامرئی، بهسازی و توسعه‌ی تأسیسات زیربنایی و … ، میگذارد.
با رونق صنعت گردشگری، سایر بخشهای اقتصادی و صنایعی که به این صنعت کالا یا خدمات ارائه میکنند، همراه با آن رشد خواهند کرد.
اتصال دو شهر آبادان و خرمشهر و نزدیکی این دو به یکدیگر علاوه بر ایجاد یک منطقه‌ی بزرگ و تأثیرگذار بر امر سیاست و اقتصاد کشور، رابطه‌ی تنگاتنگی را نیز بین این دو شهر ایجاد کرده به‌طوری‌که نمی‌توان برای یکی از آن‌ها جداگانه در طرح‌های کلان و چشم‌اندازهای آتی تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کرد.
یکی از این طرح‌ها و چشم‌اندازها، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی گردشگری جهت رشد و رونق اقتصادی منطقه می‌باشد.
افزايش روز افزون نقش گردشگری و گذران اوقات فراغت در ارتقای كيفيت زندگی شهری، ‌برنامه‌ ريزی توسعه‌ ی شهری را در زمینه‌ ی تدوين سياست‌ها و راهبردهایی جهت اجرای طرح‌های جامع گردشگری و سیاست گذاری‌ در این حوزه سوق می‌دهد.
توسعه‌ ی گردشگری تأثیرات مثبت فراوانی بر توسعه‌ ی اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست‌ محیطی شهر و سیاست‌های کلان شهری خواهد داشت.
توسعه ی گردشگری پایدار و برنامه ریزی صحیح برای آن در گرو شناخت ظرفیت‌های گردشگری منطقه و ارائه‌ی برنامه‌ی مطلوب براساس پتانسیل‌ها و محدودیت‌های هر شهر یا منطقه است. بر این اساس شهرستان‌های خرمشهر و آبادان با داشتن جاذبه‌ها و پتانسیل‌های متعدد بالفعل و بالقوه‌ی گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) از قبیل: نخلستان‌های زیبا و بکر، سه رودخانه‌ی بهمنشیر، اروندرود و کارون، گردشگری تجاری بدلیل وجود بندر و گمرک، خاطرات، بناها و محوطه های یادبود باقی مانده از دفاع مقدس، آداب و رسوم بومی و محلی اقوام مختلف، بناها و بافت‌های فرهنگی- تاریخی باارزشی که دروازه‌ی ورود مدرنیته به معماری و شهرسازی محسوب می‌شوند، وجود پالایشگاه و تأسیسات وابسته به آن، وجود مبادی ورودی متنوع از جمله: ریلی، هوایی، دریایی و جاده ای، وجود صنعت لنج و کشتی سازی؛ می‌توانند با برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه‌ی سرمایه‌گذاری، به منزله ی یکی از قطب‌های گردشگری، به خصوص گردشگری صنعتی، تجاری، آبی و جنگ، در منطقه‌ی جنوب غرب کشور مطرح شده و به ایرانی کوچک در حوزه‌ی گردشگری تبدیل شوند.
جهت ایجاد گردشگری پایدار ابتدا باید زیرساختهای لازم مهیا شود سپس برنامه ریزیهای راهبردی جهت تعیین مسیرها و انواع جاذبه‌های گردشگری در منطقه صورت پذیرد.
توسعه‌‎ی گردشگری به ویژه در شهرهایی مانند آبادان و خرمشهر، که از یک طرف شامل جاذبه‌ های فراوان گردشگری بوده و از طرف دیگر اتکای بیش از حدی به درآمدهای نفتی داشته و همچنین به آبهای آزاد و خلیج فارس دسترسی مستقیم دارند، می‌تواند با برنامه ریزی اصولی و مناسب و شناسایی فرصتها و پتانسیل‌های گردشگری نقش مؤثری در توسعه‌ ی مناطق شهری و در نتیجه توسعه ی اقتصادی و فرهنگی و تنوع بخشی به اقتصاد منطقه را بر عهده داشته باشد.
مهم‌ترین و مؤثرترین راهکار در توسعه‌ ی صنعت گردشگری و جذب گردشگر در شهرستانهای آبادان و خرمشهر، ايجاد فضاهای مناسب برای استراحت و تفریح گردشگران در مکانهایی از شهر است که دارای چشم‌ اندازهای طبيعی و جذاب می باشند.
همچنین ایجاد مجتمع های تفريحی- توريستی كه دارای امكانات رفاهی، اقامتی و خدماتی مناسب هستند، ميتواند در راستای رشد و توسعه‌ ی گردشگری و ارتقای زمينه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مؤثر باشد لیکن پیش زمینه این راهکار ایجاد زیرساختهای لازم و ارتقا کمی و کیفی زیرساختهای موجود در منطقه برای جذب سرمایه گذار در حوزه ی گردشگری می باشد.
شهرستانهای آبادان و خرمشهر به‌ دلیل دارا بودن شرايط خاص جغرافيايی، تاريخی، فرهنگی،‌ اجتماعی، مذهبی و سياسی از گذشته تاکنون محل تردد گردشگران داخلی و خارجی زيادی بوده است.
صنعت گردشگری بایستی همواره همسو و هم‌ جهت با توسعه‌ ی پایدار باشد. جهت ایجاد گردشگری طبیعی پایدار لازمست در زمینه توان افزایی روستاهای هدف گردشگری که دارای فضاهای بکر و طبیعی هستند، برنامه ریزی نموده و با در نظر گرفتن روستائیان به عنوان ذینفعان صنعت اکوتوریسم امکان ایجاد زیرساختهای اقتصادی را در جریانی درونزا از طریق مشارکت دادن روستائیان در امر گردشگری و نیز با گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست روستایی، فراهم نمود.
اصولا هدف از گردشگری طبیعی پایدار توانمندسازی فضاهای طبیعی مانند روستاها و مکان‌هایی با چشم‌انداز جذاب و زیبا و بهینه‌ سازی ساختار فرهنگی – اجتماعی این مکان‌ها از طریق ایجاد فعالیتهای مکمل و مکان‌های استراحتگاهی – تفریحی در کنار حفاظت و نگهداری از محیط‌زیست و جلوگیری از هرگونه مداخله در فرم ارگانیک و فرهنگ آن‌ها می‌باشد.
لذا در صورت فقدان برنامه‌ریزی و سیاست گذاری صحیح در راستای نیل به این اهداف، گردشگری ناپایدار و معکوس رخ می‌دهد که میتواند تاثیرات جبران ناپذیری بر بوم و فرهنگ منطقه داشته باشد.
اولین گام در زمینه‌ی توسعه‌ی گردشگری و تعیین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این دو شهرستان، شناخت جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی و … آنها و تعریف مسیرهای گردشگری برای راهنمایی گردشگران در هر یک از محورها و نهایتا تعریف راهبردهای ایجاد گردشگری پایدار می‌باشد. با ایجاد گردشگری پایدار، اقتصادی پایدار نیز برای منطقه رقم خواهد خورد که بدون اتکا به منابع نفتی و با جذب سرمایه گذار در حوزه ی گردشگری باعث ایجاد کسب و کار و درامدهای پایداری در منطقه خواهد شد، زیرا اشتغال پایدار و رشد و توسعه اقتصادی هر منطقه برایند سرمایه گذاری و توسعه زیرساختی در صنعت گردشگری می باشد.

بنابراین در صورتی که زیرساختهای مورد نیاز برای سرمایه گذاران در حوزه ی گردشگری ایجاد شود، میتوان با هدایت و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و همچنین با معرفی و برنامه ریزی اصولی، محدوده ی منطقه ی آزاد اروند را به قطب گردشگری جنوب کشور تبدیل نموده و به رشد و توسعه ی اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه کمک بسزایی نمود. و در پایان میتوان با وجود تنوع فراوان در جاذبه های گردشگری منطقه، آبادان و خرمشهر را ایران کوچک گردشگری نامید.

▪️ روز جهانی گردشگری گرامی باید.
شعار سال ۲۰۲۰ سازمان جهانی جهانگردی (unwto) برای این روز: “جهانگردی و توسعه روستایی” می باشد.

نجلا درخشانی؛ کارشناسی ارشد مرمت و احیاء بناها و بافتهای تاریخی

Tags: آبادانسازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی خوزستانگردشگری و توسعه اقتصادی منطقه آزاد اروندمجله الکترونیکی اهوازمجله شط پرسنجلا درخشانی
Advertisement Banner

مطالب مرتبط »

نگاهی به طراحی صحنه زیبای برنامه‌ی مهمونی

by shattpress
جولای 11, 2022
0
1.4k

نویسنده: به قلم مریم فتحی پور دیچان برنامه‌ای زنده و دکوراسیونی پویا. گویی تمام اجسام و اجزای دکور نفس می‌کشند....

پاسخگویی اجتماعی در نظام سلامت

by shattpress
آگوست 17, 2022
0
1.4k

نویسنده: دکتر مهدیه السادات موسوی، دانشیار بیماری های دهان، فک و صورت، دانشگاه علوم پزشکی تهران تعریف پاسخگویی عمومی یعنی...

بررسی جامعه شناختی آثار تخریبی سد گتوند بر جلگه خوزستان

by shattpress
فوریه 22, 2022
0
1.4k

نویسنده: محمد نبهان؛ پژوهش علوم اجتماعی استان خوزستان استان خوزستان استانی در جنوب‌غرب ایران است که بر کرانهٔ خلیج فارس...

سجاد حیدری قربانی دیگری از طبقه بازنده

by shattpress
فوریه 22, 2022
0
1.4k

نویسنده: محمد نبهان پژوهشگر علوم اجتماعی پس از جنایت اخیر سجاد حیدری، حجم وسیعی از قضاوت ها، حمایت ها و...

Load More
Next Post

ثبت ملی پل قدیم خرمشهر؛ آخرین نقطه‌ی دفاع رزمندگان در مقاومت 45 روزه

قوم گرایی (قوم مداری یا قوم محوری): روان شناسی فرهنگی در این زمینه چه می گوید؟

یک ربع مانده به آخر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

  • نمایشگاه مجازی صنایع دستی (خرمشهر)
  • صفحه اختصاصی جریان فرهیختگی بانوان اهواز بزرگ

Dey 27, 1399 AP — تمامی حقوق مالکیت معنوی این وب سایت برای مجله الکترونیکی شط پرس محفوظ است . © Copyright 2023 .

No Result
View All Result
  • خانه
  • آخرین اخبار
  • یادداشت
  • علوم انسانی و اجتماعی
  • زبان و هنر

Dey 27, 1399 AP — تمامی حقوق مالکیت معنوی این وب سایت برای مجله الکترونیکی شط پرس محفوظ است . © Copyright 2023 .

Welcome Back!

Sign In with Facebook
Sign In with Google
Sign In with Linked In
OR

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Sign Up with Facebook
Sign Up with Google
Sign Up with Linked In
OR

Fill the forms below to register

*By registering into our website, you agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Manage Cookie Consent
We use cookies to optimize our website and our service.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Preferences
{title} {title} {title}
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.